«Islāma valstij» pievienojušies 650 Vācijas iedzīvotāji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Teroristu grupējumam «Islāma valsts» Irākā un Sīrijā pievienojušies 650 Vācijas iedzīvotāji, paziņojis Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs.

Televīzijas sarunu šovā «Maybrit Illner» de Mezjērs norādīja, ka līdzīga tendence novērojama arī Francijā un Beļģijā, kur arvien vairāk cilvēku pievienojas «Islāma valstij», un tikai Lielbritānijā šī plūsma ir samazinājusies.

Pēc ministra teiktā, Vācijas drošības dienesti daudz zina par islāmistu situāciju Vācijā un 650 «Islāma valsts» savervētie kaujinieki ir identificēti.

Vācijā identificētas arī 1000 augsta riska personas, kas drošības dienestiem «ir tīri labi zināmas», viņš piebilda.

Janvāra vidū de Mezjērs parlamentā paziņoja, ka džihādistiem konflikta reģionos pievienojušies 600 cilvēki no Vācijas.

Vācijas Federālā konstitūcijas aizsardzības biroja (BfV) vadītājs Hanss Georgs Māsens ceturtdien sūdzējās, ka trūkst informācijas par islāmistu situāciju Vācijā un viņam nākas to iegūt no ārvalstu izlūkdienestiem un interneta.

«Pārsteidzoši, cik daudz daži cilvēki par sevi izpauž internetā, pat bildes ar nolaupīšanām Sīrijā, kurās piedalījušies kā liecinieki,» norādīja Māsens.

«Cilvēku skaits, kas izceļo, ir pieaudzis, un tāpat to skaits, kas atgriežas. Un līdz ar to arī pieaudzis to cilvēku skaits, kuriem ir kaujas pieredze un prasme apieties ar ieročiem,» norādīja Māsens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu