Linkevičs: ES nerīkojas pietiekami, tādēļ Krievijas karavīri joprojām ir uz Ukrainas zemes

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiropas Savienība (ES) līdz šim nav rīkojusies pietiekami efektīvi, tādēļ Krievijas karavīri joprojām ir uz Ukrainas zemes, piektdien pirms ES ārlietu ministru neformālās tikšanās Rīgā žurnālistiem sacīja Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

«Es nesaku, ka Eiropas Savienība nedara neko, bet tas nav pietiekami. Mums būtu

jādomā par to, ko darīt vairāk, lai panāktu izmaiņas,»

uz jautājumu, vai ES lēmumi saistībā ar notikumiem Ukrainas austrumos līdz šim bijuši pietiekami, atbildēja Linkevičs.

Viņš pauda cerību, ka piektdien un sestdien ES ārlietu ministru galvenās sarunas būs par ES turpmāko rīcību, lai situāciju Ukrainā normalizētu.

Politiķis arī norādīja, ka nekādi lēmumi šajās dienās vēl netiks pieņemti, bet notiks aktīvas diskusijas.

«Mēs zinām, ka

Krievijas karavīri joprojām ir uz Ukrainas zemes, kas nozīmē, ka tās nav labas ziņas,»

piebilda Linkevičs. Viņš pauda pārliecību, ka nevienam nav skaidrs, ko tas nozīmē - vai Krievijas armija grasās pārvietoties, vai ne. «Tas ir pārāk daudz, es teiktu,» viņš sacīja.

Lietuvas ārlietu ministrs neslēpa, ka ne tikai ES, bet arī citu valstu iepriekšējās darbības nav bijušas «visai efektīvas». «Labās ziņas ir tās, ka cilvēki nemirst, bet neviens nezina, kas sekos,» viņš teica.

Jau ziņots, ka Rīgā divas dienas - piektdien un sestdien - norisinās neformālā Eiropas ES ārlietu ministru tikšanās. Tā tiek dēvēta arī par Gimnihas (Gymnich) tikšanos. Tās mērķis ir stratēģiski diskutēt par ES ārpolitikas un drošības politikas mērķiem un instrumentiem.

Ministru neformālā sanāksme norisinās Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Preses konference pēc sanāksmes pirmās dienas notiks piektdien plkst.18.35.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu