Kremļa oponents Navaļnijs atbrīvots no aresta

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kremļa oponents Aleksejs Navaļnijs piektdien tika atbrīvots no cietuma pēc 15 dienu aresta, kas viņam tika piespriests par nelegālas pulcēšanās organizēšanu.

Harismātiskais opozīcijas līderis, atstājot cietumu, solīja turpināt cīņu pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kā arī apmeklēt pagājušajā nedēļā Kremļa pakājē noslepkavotā liberālās opozīcijas pārstāvja Borisa Ņemcova kapu.

Aresta dēļ Navaļnijs nevarēja ne ierasties sava drauga Ņemcova bērēs, ne svētdien piedalīties abu kopīgi plānotajā protesta mītiņā pret Kremļa nostāju Ukrainas jautājumā.

Šī demonstrācija izvērtās par vērienīgu piemiņas gājienu, kurā piedalījās 70 000 cilvēku, kas pieminēja kādreizējo premjerministra vietnieku Ņemcovu.

«Mēs turpināsim savas aktivitātes,» pametot cietumu, teica redzami sagurušais Navaļnijs.

Navaļnijs, kurš savu lielo atbalstītāju pulku savāca internetā, pirms sāka vērienīgus protestus pret valdošo režīmu 2011. un 2012.gadā, apsūdzēts vairākos kriminālpārkāpumos.

Šo arestu viņš bija izpelnījies tādēļ, ka Maskavas metro dalīja aicinājumus doties uz demonstrāciju 1.martā. Tiesnesis to atzina par atkārtotu pārkāpumu.

Kopš Putins 2012.gadā stājās prezidenta amatā uz trešo termiņu, Kremlis sācis bargāk vērsties pret citādi domājošajiem. Pēc protestiem pret Putinu, kuros Navaļnijam bija viena no galvenajām lomām, ievērojami stingrāki tika padarīti likumi, kas regulē pilsoņu pulcēšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu