Polija Ukrainas karavīrus apmācīs savā teritorijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polija Ukrainas militāros instruktorus apmācīs tomēr savā teritorijā, jo tai ir labāks aprīkojums nekā austrumu kaimiņvalstij, piektdien pēc Polijas premjerministres Evas Kopačas un Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes vadītāja Oleksandra Turčinova tikšanās pastāstīja valdības pārstāve Malgožata Kidava-Blonska.

«Mūsu bāzes un apmācību aprīkojums ir labāk sagatavots, tādēļ viņus apmācīs Polijā,» sacīja Kidava-Blonska.

Sekojot Lielbritānijas piemēram, Varšava pagājušajā nedēļā pavēstīja, ka varētu nosūtīt nelielu armijas kontingentu uz Ukrainu, lai palīdzētu apmācīt ukraiņu virsniekus.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons paziņoja, ka sešu mēnešu «apmācību misijā» nosūtīs uz Ukrainu līdz 75 karavīriem.

Kemerons apgalvoja, ka uz konflikta zonu viņi nedosies.

Arī Polijas Aizsardzības ministrija februāra beigās paziņoja, ka nosūtīs uz Ukrainu militāros instruktorus, kuru uzdevums būs apmācīt ukraiņu karavīrus.

«NATO uzraudzībā mēs gatavojam apakšvirsnieku apmācības misiju,» intervijā televīzijas ziņu kanālam TVN24 pavēstīja aizsardzības ministrs Tomašs Semoņaks.

Bija paredzēts, ka poļu instruktori apmācību centros Ļvovā un Kijevā gatavos savus ukraiņu kolēģus, kuri pēc tam varēs apmācīt citus Ukrainas armijas apakšvirsniekus.

Iepriekš ģenerālis Boguslavs Paceks, kas atbildīgs par apmācības programmu, tviterī paziņoja, ka Ukraina lūgusi NATO sniegt atbalstu karavīru apmācībā, piebilstot, ka Polija uz šo lūgumu «atbildēs apstiprinoši».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu