Rinkēvičs: ES ir gatava pastiprināt sankcijas, ja situācija Ukrainā pasliktināsies

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Savienība (ES) ir gatava pastiprināt sankcijas pret Krieviju, ja situācija Ukrainas austrumos pasliktināsies, piektdien pēc pirmās neformālās ES ārlietu sanāksmes dienas žurnālistiem sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs («Vienotība»).

«Uzskatām, ja situācija būtiski pasliktināsies Ukrainas austrumos, Eiropas Savienība ir gatava spert tālākus ierobežojošus pasākumus, sankcijas, ja tas būs nepieciešams,» viņš teica.

Rinkēvičs uzsvēra - Ukrainai vajadzīgs ne tikai finanšu, bet arī koordinēts ekspertīzes atbalsts. «Dažreiz kaut ko darām divpusēji, bet ne vienmēr ir koordinēts atbalsts,» pauda ministrs.

Latvijas politiķis sacīja, ka ES ārlietu ministru vidū bijušas «ļoti labas, auglīgas diskusijas» par diviem šā brīža aktuālākajiem tematiem - Lībiju un Ukrainu.

«Mēs visi saprotam, ka ir jāsaglabā vienotība, kāda mums jau ir. Mēs runājām par iespējamajiem soļiem nākotnē, ar EDSO ģenerālsekretāru par pašreizējo situāciju, saņēmām informāciju par uzraudzības misiju. Esam vienisprātis, ka ir jāatbalsta EDSO kapacitāte veikt šo pamieru un Minskas vienošanās uzraudzīšanu, monitoringu. Minskas vienošanās ir jāīsteno,» viņš klāstīja.

Jau ziņots, ka Rīgā divas dienas - piektdien un sestdien - norisinās neformālā Eiropas ES ārlietu ministru tikšanās. Tā tiek dēvēta arī par Gimnihas (Gymnich) tikšanos. Tās mērķis ir stratēģiski diskutēt par ES ārpolitikas un drošības politikas mērķiem un instrumentiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu