Grieķijas aizsardzības ministrs draud Eiropai ar imigrantiem un teroristiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grieķijas aizsardzības ministrs Pans Kammens svētdien draudējis Eiropai ar masveida imigrantu un potenciālo teroristu pieplūdumu, ja tā pieļaus Grieķijas ekonomikas sabrukšanu.

«Ja viņi dos tādu triecienu Grieķijai, tad viņiem būtu jāzina, ka imigranti saņems ceļošanas dokumentus un dosies uz Berlīni,» savas labējā spārna partijas «Neatkarīgie grieķi» sanāksmē paziņoja Kammens.

«Neatkarīgie grieķi» veido koalīcijas valdību kopā ar kreiso ekstrēmistu partiju SYRIZA.

Kammens piebilda, ka gadījumā, ja imigrantu vidū izrādīsies arī teroristu grupējuma «Islāma valsts» kaujinieki, Eiropa pati par to būs atbildīga, ņemot vērā tās nostāju Grieķijas reformu un parādsaistību jautājumā.

Pirms nedēļas ar līdzīgiem izteikumiem nāca klajā arī Grieķijas iekšlietu ministra vietnieks, pamudinot Vācijas policijas arodbiedrību ierosināt izslēgt Grieķiju no Šengenas zonas.

Grieķijas ārlietu ministrs Niks Kocijs piektdien Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministru sanāksmē Rīgā brīdināja, ka valsts ekonomikas sabrukuma gadījumā Grieķija var kļūt par ieejas vārtiem «miljoniem imigrantu un tūkstošiem džihādistu».

Kā jau ziņots, eirozonas dalībvalstu finanšu ministri februāra beigās apstiprināja Grieķijas lūgumu pagarināt valsts palīdzības programmas termiņu uz četriem mēnešiem.

Šādu lēmumu ministri pieņēma pēc tam, kad viņi bija apstiprinājuši Grieķijas iesniegto ekonomikas reformu sarakstu, ko valstij apmaiņā pret palīdzības programmas pagarināšanu pieprasījuši starptautiskie aizdevēji.

Grieķija saskārusies ar grūtībām iegūt nepieciešamos finanšu līdzekļus, lai apmierinātu valsts ikmēneša finansējuma nepieciešamības, jo papildu finanšu palīdzība Atēnām būs pieejama vien tad, kad kreditori noslēgs iesniegto reformu saraksta pārskatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu