Sabile atpūšas... Ciemats Japānā, kur leļļu ir vairāk nekā cilvēku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānas kalnu ciematiņu Nagaro daudzi uzskata par baisu vietu - uz ielām un sabiedriskās vietās tur var pamanīt cilvēka auguma lelles - izbāzeņus. Pie tam neparasto leļļu tur statistiski ir vairāk nekā dzīvu cilvēku, vēsta «Reuters». Līdzīgu skatu var novērot arī mūsu pašu Sabilē, taču Japānas ciematā lelles «okupējušas» vai visu ciematiņu.

Leļļu saimniece ir Tsukimi Ajano, un lelles viņa veido pēc putnubiedēkļu principa. Pirmā lelle tapusi pirms 13 gadiem, lai aizbaidītu putnus, kuri izkašājuši sasētās sēkliņas no piemājas dārza.

Sieviete pamanījusi, ka tēls līdzinās viņas tēvam. Nodarbe viņai iepatikusies, un šo gadu laikā viņa uzšuvusi jau aptuveni 150 leļļu, kuras iejūtas visdažādākajās dzīves situācijas.

Ņemot vērā iedzīvotāju aizplūšanu uz pilsētām un arvien progresējošo leļļu skaitu, nedzīvo tēlu ciematiņā tagad jau ir vairāk nekā cilvēku. Ikdienā Nagaro mitinās vairs tikai daži desmiti iedzīvotāju.

Tsukimi Ajano stāsta, ka tagad, kad iedzīvotāju skaits sarūk, lelles viņa izmanto, lai aizpildītu tukšo telpu - izbāzeņi nosēdināti pieturās, uz ielām, skolas solos un citās vietās visā ciematā.

Sieviete stāsta, ka leļļu veidošanu plāno turpināt, kamēr vien pietiks veselības un spēka.

Viņas mērķis esot lelles padarīt arvien līdzīgākas cilvēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu