Indijā aiztur hinduistus, kas izdemolēja kristiešu katedrāli

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indijas policija pirmdien paziņoja, ka ir aizturējusi sešus cilvēkus saistībā ar hinduistu fundamentālistu vandalisma aktu kristiešu katedrālē valsts centrālajā daļā.

Novērošanas kameru materiālā bija redzama vīriešu grupa, kas piektdienas vakarā dauzīja augu podus, izlauza durvis un izsita logus Džabalpūras katoļu katedrālē Madhjapradešas štatā.

Labējais hinduistu grupējums «Dharma Sena» ir apsūdzējis baznīcu, ka tā apmēram 200 cilvēkus no vietējām ciltīm pievērsusi kristietībai. bet noliedz, ka būtu nodarījis kaitējumu baznīcas īpašumam.

«Mēs pagājušajā naktī aizturējām sešus vīriešus saistībā ar vandalismu. Mēs mēģinām identificēt vairāk cilvēku ... var būt vairāk aizturēšanu,» telefonsarunā ar ziņu aģentūru AFP sacīja štata policijas ierēdnis H.C. Mišra.

Indija oficiāli ir sekulāra valsts, kur reliģijas brīvība tiek uzskatīta par vienu no cilvēka pamattiesībām, bet pievēršana citai reliģijai tur tiek uzskatīta par skandalozu.

Hinduistu fundamentālistus var būt iedrošinājusi hinduistu nacionālistu partijas «Bharatiya Janata Party» (Indijas Tautas partija, BJP) nākšana pie varas Indijā pērn.

Indijā pēdējos mēnešos ir notikuši uzbrukumi baznīcai un vienai kristīgai skolai.

Vīri maskās sestdien uzbruka baznīcai Mumbajā. Maharaštras štatā, kura galvaspilsēta ir Mumbaja, pie varas ir BJP tāpat kā Madhjapradešā.

Šomēnes klostera skolā Rietumbengāles štatā tika izvarota gados veca mūķene, un šis noziegums izraisīja protestus Indijā.

Indijas premjerministrs Narendra Modi februārī solīja vērsties pret reliģisku vardarbību un nodrošināt reliģijas praktizēšanas brīvību visām ticībām. Viņš ir kritizēts par to, ka nav nācis klajā ar šādu solījumu jau agrāk.

No 1,2 miljardiem Indijas iedzīvotāju 80% ir hinduisti, bet 13,4% - musulmaņi. Pārējie ticīgie šajā valstī ir kristieši, budisti, sikhi un citu reliģiju piekritēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu