Kamerons paziņo, ka necentīsies palikt premjera amatā uz trešo termiņu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons, kurš cīnās par palikšanu amatā uz otru termiņu, pirmdienas vakarā paziņoja, ka necentīsies sev panākt trešo šā amata termiņu.

«Noteikti pienāk laiks, kad būtu labs jauns acu pāris vai jauna vadība. Trešais termiņš nav tas, ko es apsveru,» sacīja Kamerons intervijā britu raidsabiedrībai BBC.

Kamerona labējā Konservatīvā partija ir pie varas kopš 2010.gada, bet pirms 7.maijā paredzētām parlamenta vēlēšanām tai sabiedriskās domas aptaujās ir gandrīz tāds pats popularitātes reitings kā kreisi centriskajai Leiboristu partijai, kas ir galvenā opozīcijas partija.

Leiboristu partija un valdošās koalīcijas locekle Liberāldemokrātiskā partija kritizēja šos Kamerona izteikumus, kuri liecinot par to, ka viņš uzskata savu palikšanu amatā uz otru termiņu par pašsaprotamu.

«Dažas nedēļas pirms parlamenta vēlēšanām ir neiedomājama pašpārliecinātība no Deivida Kamerona puses uztraukties par trešo termiņu premjerministra amatā,» sacīja Liberāldemokrātiskās partijas preses sekretārs.

Leiboristu partija apsūdzēja premjeru «iedomībā».

Kamerons sacīja, ka grib «pabeigt darbu» Lielbritānijas ekonomikas reformēšanā nākamajos piecos gados. Kā nākamos potenciālos Konservatīvās partijas līderus viņš nosauca iekšlietu ministri Terēzu Meju, finanšu ministru Džordžu Osbornu un Londonas mēru Borisu Džonsonu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu