Putina atbalstītāji apgānījuši Ņemcova slepkavības vietu

LETA/GRANI.RU
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu atbalstošās «krievu atbrīvošanas kustības» SERB aktīvisti sarīkojuši akciju opozicionāra Borisa Ņemcova slepkavības vietā uz tilta Maskavas centrā, to apgānot.

Aktīvisti norāvuši un sadauzījuši plāksnīti ar uzrakstu «Ņemcova tilts», sasituši vairākas lampiņas un ierāmētas fotogrāfijas, apgāzuši vāzes ar puķēm. Viņi arī uzstādījuši un izkāruši plakātus, aicinot krievus «ieslēgt smadzenes, vai tilts jānosauc cilvēka vārdā, kurš iestājās pret Krievijas interesēm, atbalstījis ukrofašismu, aicināja atdot Krimu atpakaļ Kijevas fašistiem».

Brīvprātīgie otrdienas vakarā sakārtojuši improvizēto Ņemcova piemiņas vietu. Gandrīz mēnesi pēc Ņemcova slepkavības tur tiek nesti svaigi ziedi, stāv viņa fotogrāfijas.

Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim. Tiesībsargājošajās iestādēs uzskata, ka slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš.

Saistībā ar apsūdzībām Ņemcova slepkavības organizēšanā Krievijas varasiestādes arestējušas piecus čečenus - Zauru Dadajevu, Anzoru un Šadidu Gubaševus, Hamzatu Bahajevu un Tamerlanu Eskerhanovu.

Atbilstoši provizoriskajai informācijai tiešais slepkavības izpildītājs ir bijušais čečenu bataljona «Sever» komandiera vietnieks Dadajevs, apliecināja avots tiesībsargājošajās struktūrās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu