Kontrastu Sīrija: pavasara krāsas aizkustina pat «sūrākos rembo»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dabas procesi nestāv uz vietas, neskatoties uz cilvēku gaitām un darbiem. Sīrijā, kura pēdējos mēnešos no jauna arvien dziļāk slīgst karadarbībā, sācies pavasaris, un plaukstošo dabu, pēc «Reuters» fotogrāfu uzņemtajām bildēm, ar prieku bauda arī kaujinieki, kuru ikdiena aizrit ar ieročiem rokās.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā «Islāma valsts» un «Al Nusra».

Sīrijas valdība jau no nemieru sākuma uzstāj, ka tai nākas cīnīties nevis ar demokrātijas un brīvības tīkotājiem, bet ar bruņotiem islāma radikāļiem, kas saņem atbalstu no ārvalstu patroniem. Un pēdējā laikā starptautiskā asā retorika pret Sīrijas valdību pieklususi, rietumvalstīm nevēloties, ka prezidenta Bašara Asada režīma krišanas gadījumā šajā valstī pie varas nāktu ekstrēmisti.

Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu