«Germanwings» avarējušās lidmašīnas pilots netika atpakaļ pilotu kabīnē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms Francijas Alpos notikušās aviosabiedrības «Germanwings» pasažieru lidmašīnas katastrofas, kurā gājuši bojā 150 cilvēki, viens no šīs lidmašīnas pilotiem bija izgājis no pilotu kabīnes un netika tajā atpakaļ, ceturtdien pavēstīja katastrofas izmeklēšanai tuvs ziņu avots.

Analizējot melno kasti ar pilotu sarunu ierakstiem, bija dzirdams, ka viena pilota sēdeklis tika atbīdīts atpakaļ, kabīnes durvis tika atvērtas un aizvērtas. Pēc tam bija dzirdami klauvējieni pie durvīm, kas sākumā bija klusi, bet pēc tam kļuva skaļāki un klauvētājs mēģināja uzlauzt durvis.

Pirms lidmašīnas nogāšanās bija dzirdams arī trauksmes signāls par tuvošanos zemei, sacīja ziņu avots. Lidmašīna tomēr nepārraidīja briesmu signālu, un tās apkalpe neatbildēja uz dispečeru mēģinājumiem sazināties.

Lidmašīnas

Nav zināms, kurš pilots no kabīnes izgāja

Melnajā kastē saglabātie ieraksti liecina, ka lidojuma sākumā piloti normāli sarunājušies vācu valodā, bet pēc viena pilota iziešanas no kabīnes nekādas sarunas vairs nenotika. Nav iespējams noskaidrot, tieši kurš no pilotiem izgāja no kabīnes.

«Puisis ārpusē viegli pieklauvēja pie durvīm, bet atbildes nebija. Tad viņš spēcīgāk dauzīja pa durvīm, bet atbildes nebija un vairs nekad nebūs,»

ziņoja laikraksts «New York Times», citējot izmeklēšanā iesaistītu augsta ranga militārpersonu.

«Var dzirdēt, ka viņš mēģināja izlauzt durvis,» piebilda laikraksta citētais izmeklētājs.

Militārpersona, kas vēlējās saglabāt anonimitāti, jo izmeklēšana vēl nav pabeigta, atzina, ka pagaidām nav zināms iemesls, kas licis vienam no pilotiem kabīni atstāt.

«Taču droši zināms, ka līdz pašām lidojuma beigām otrs pilots bija viens un durvis neatvēra,» norādīja «The New York Times» sarunbiedrs.

Bojā gāja visi

Jau ziņots, ka otrdien Francijas dienvidaustrumos Alpu kalnos nogāzās Vācijas nacionālās lidsabiedrības «Lufthansa» zemo cenu meitasuzņēmuma «Germanwings» lidmašīna ar 144 pasažieriem un sešiem apkalpes locekļiem, kas visi gājuši bojā.

Reisa «4U9525» lidmašīna «Airbus A320» lidoja no Barselonas uz Diseldorfu. Katastrofas cēlonis vēl nav noskaidrots.

Aviokompānija pavēstīja, ka lidmašīna, sasniegusi 11,5 kilometru augstumu, sāka krist. Krišanas ilgums bija astoņas minūtes.

Katastrofas vieta atrodas kalnos pusotra kilometra augstumā, un tur iespējams nokļūt tikai ar helikopteru vai kājām.

Lidmašīnā bija vismaz 72 Vācijas pilsoņi, tai skaitā 16 skolēni, un vismaz 51 Spānijas pilsonis, kā arī 16 citu valstu pilsoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu