Islāmisti lūdz patvērumu Norvēģijā - viņu telefonos uziet zvērību video

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Norvēģijas policija vairāku patvēruma meklētāju mobilajos telefonos uzgājusi video ar spīdzināšanas, kropļošanas un slepkavību skatiem, policijas imigrācijas dienests apliecināja laikrakstam «Dagsavisen».

Cilvēki, kas ir saistīti ar teroristu organizācijām «Islāma valsts», «Al Shabaab» un «Boko Haram», lūguši piešķirt viņiem Norvēģijā patvērumu, norādīja dienestā.

Patvēruma lūdzējiem, kas ir piedalījušies noziegumos, bēgļa statuss tiek liegts, sacīja Imigrācijas direktorāta pārstāve Hanne Jendala.

Kopš 2008.gada 80 līdz 100 cilvēkiem, kas savulaik piedalījušies terorismā, patvērums Norvēģijā atteikts. Tie ir Irākas, Eritrejas, palestīniešu teritoriju, Afganistānas, Somālijas, Krievijas, Šrilankas, Etiopijas, Irānas, Sīrijas, Jemenas, Ekvatoriālās Gvinejas, Uzbekistānas un Zimbabves iedzīvotāji.

Šie patvēruma lūdzēji nosūtīti atpakaļ uz dzimto valsti, ja vien viņiem pašiem tur nedraud necilvēcīga izturēšanās, spīdzināšana vai nāvessods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu