Pāvests noorganizējis Siksta kapelas apskati bezpajumtniekiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pāvests Francisks ceturtdien noorganizējis Siksta kapelas apskati bezpajumtniekiem. Tūristu iecienītā kapela ceturtdien slēgs savas durvis agrāk, lai pēc pāvesta iniciatīvas uzņemtu aptuveni 150 bezpajumtniekus, kuriem tiks izrādīti arī tuvumā esošie Vatikāna muzeji un dārzi.

Francisks kopš sēšanās pāvesta krēslā vērsis sabiedrības uzmanību uz atstumtajām iedzīvotāju grupām, tostarp bezpajumtniekiem un ubagiem.

Pagājušajā mēnesī ekskluzīvā Vatikāna kapsētā, kurā parasti tiek apbedīti augsta ranga vācu garīdznieki, tika apglabāts kāds bezpajumtnieks, kas bija nomiris uz ielas.

Francisks, kurš izteicies, ka vēlas «nabadzīgu baznīcu nabagajiem», noorganizējis bezpajumtniekiem arī dušas sabiedriskajās tualetēs pie Svētā Pētera laukuma.

Par godu savai 78.dzimšanas dienai decembrī pāvests lika izdalīt bezpajumtniekiem guļammaisus un vairākiem bezpajumtniekiem tika uzticēta evaņģēliju eksemplāru izdalīšana ticīgajiem svētdienas mises laikā Svētā Pētera laukumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu