Ukraina lūdz Lietuvu atdot tai vecos vilcienus un dīzeļlokomotīves

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas Infrastruktūras ministrija ir lūgusi Lietuvai bez maksas nodot tai neizmantotos elektrovilcienus «ER9M» un dīzeļlokomotīves «2M62».

«Par Eiropas Savienības (ES) līdzekļiem Lietuva pēdējo gadu laikā ievērojami atjaunoja savu dīzeļlokomotīvju un elektrovilcienu parku. Iegūti ir 44 jaunas kravas dīzeļlokomotīves «Siemens Eurorunner ER20» un 10 divstāvu elektrovilcieni «Škoda CityElefant EJ575«. Tas ļāva izņemt no ekspluatācijas daļu elektrovilcienu «ER9M» un dīzeļlokomotīves «2M62«,» sociālas saziņas vietnē «Facebook» rakstīja Ukrainas infrastruktūras ministra padomnieks Oleksandrs Kava.

Viņš norādīja, ka Ukrainas dzelzceļš izjūt asu maiņstrāvas elektrovilcienu trūkumu, īpaši, Ļvovas un dienvidu dzelzceļos, kas piepilsētu elektrovilcienu līnijās liek izmantot dīzeļvilcienus, kuru ekspluatācija ir dārgāka.

«Saņemtos elektrovilcienus [Ukrainas valsts dzelzceļa kompānijas] «Ukrzaļizņica» vares izmantot piepilsētu maršrutos Poltavas, Rovnas, Volīnijas, Termopoles, Ļvovas un Harkovas apgabalos. Ļoti ceru, ka Lietuvas valdība šajā jautājumā mums palīdzēs,» norādīja Kava.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu