Aviokompānijas pieprasīs pastāvīgu divu pilotu klātbūtni kabīnē

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Norvēģijas zemo cenu lidsabiedrība «Norwegian Air Shuttle», Lielbritānijas zemo cenu aviokompānija «easyJet» un Kanādas aviokompānija «Air Transat» pieprasīs divu pilotu klātbūtni kabīnē jebkuros apstākļos, ceturtdien paziņojuši lidsabiedrību pārstāvji. Jaunie noteikumi dažviet stāsies spēkā jau no piektdienas.

«Mēs esam nolēmuši, ka pilotu kabīnē visu laiku ir jābūt diviem cilvēkiem,» aģentūrai AFP sacīja «Air Transat» sabiedrisko attiecību direktore Debija Kabāna, piebilstot, ka jaunie noteikumi stāsies spēkā piektdien. «Kad viens no diviem pilotiem atstās kabīni, vecākā stjuarte ieņems viņa vietu kabīnē,» viņa norādīja.

Monreālā bāzētā «Air Transat» veic reisus no starp Kanādu un ASV, Eiropu, Latīņameriku un Karību jūras baseina valstīm.

Arī «EasyJet», kas pēc pārvadātā pasažieru skaita ir lielākā lidsabiedrība Lielbritānijā, informēja, ka tās lidmašīnu kabīnēs no piektdienas visu laiku vajadzēs atrasties diviem cilvēkiem.

«»EasyJet» var apstiprināt, ka, sākot no rītdienas [piektdienas], (...) ta mainīs savu procedūru,» paziņoja aviokompānija. Ar līdzīgu paziņojumu klajā nāca arī «Norwegian».

«Kad viens cilvēks atstās kabīni, tur būs jāatrodas diviem cilvēkiem,» sacīja «Norwegian» lidojumu operāciju direktors Tomass Hesthammers. Viņš informēja, ka jaunie drošības pasākumi stāsies spēkā piektdien. «Mēs to esam apsprieduši ilgu laiku, bet šie notikumi ir paātrinājuši lietas,» piebilda Hesthammers

Viņš norādīja, ka Eiropas pašreizējie noteikumi aviokompānijām nenoteic šādas prasības.

Lidsabiedrība ar jaunajiem drošības pasākumiem ir iepazīstinājusi arī Norvēģijas civilās aviācijas pārraudzības amatpersonas. «Norwegian» ir trešā lielāka zemo cenu lidsabiedrība Eiropā.

Aviokompānijas ar šādu paziņojumu nākušas klajā, noskaidrojoties, ka šonedēļ avarējušās aviokompānijas «Germanwings» pasažieru lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics tīšām viens pats ieslēdzies pilotu kabīnē un nogāzis lidmašīnu.

Visi 150 pasažieri un apkalpes locekļi katastrofā gāja bojā.

«Kad viens cilvēks pamet kabīni, tur tagad būs jāpaliek diviem cilvēkiem,» paziņoja «Norwegian Air Shuttle» pārstāvis.

Viņš norādīja, ka lidsabiedrība šādu noteikumu ieviešanu apsvērusi jau ilgu laiku, bet «Germanwings» lidmašīnas katastrofa ir paātrinājusi lēmuma pieņemšanu.

Jaunie noteikumi jau iesniegti apstiprināšanai Norvēģijas civilās aviācijas pārvaldei.

«Norwegian Air Shuttle» ir trešā lielākā zemo cenu lidsabiedrība Eiropā.

Tikmēr «easyJet» un «Air Transat» paziņojušas, ka jaunie noteikumi par divu apkalpes locekļu pastāvīgu klātbūtni pilota kabīnē stāsies spēkā jau no piektdienas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu