Pārmeklētas avarējušās «Germanwings» lidmašīnas otrā pilota dzīvesvietas Vācijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izmeklētāji Vācijā pārmeklējuši abas mājvietas, kurās dzīvoja aviokompānijas «Germanwings» pasažieru lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics, kurš, kā tiek uzskatīts, apzināti nogāza lidmašīnu ar 150 cilvēkiem, ceturtdien paziņojis Vācijas prokurors Diseldorfā. Mediji ziņo, ka Lubics pirms vairākiem gadiem cietis no depresijas un bijis tuvu morālam sabrukumam, taču tagad bijis it kā viss kārtībā.

Izmeklētāji pārmeklējuši gan Lubica mājokli Diseldorfā, gan Montabaurā.

Aviokompānijas «Germanwings» otrais pilots - 28 gadus vecais Vācijas pilsonis Andreass Lubics –

savulaik pārtraucis apmācības, jo cietis no depresijas.

Vairāki britu mediji, atsaucoties uz pilota kāda drauga sacīto, vēsta, ka Lubics pirms vairākiem gadiem pārtraucis pilota apmācības, jo cietis no depresijas un bijis tuvu morālam sabrukumam.

Iepriekš Aviokompānijas «Lufthansa» izpilddirektors Karstens Špors apstiprināja, ka Lubics 11 mēnešus pārtraucis lidotāja karjeru, bet pēc tam vēlreiz izgājis visas nepieciešamās pārbaudes. Špors uzvēra, ka Lubics bija «simtprocentīgi gatavs pildīt pilota pienākumus».

Vācijas policija nes no Lubica mājas ārā iespējamos pierādījumus

Lubica vecāki par to, ka viņu dēls, iespējams, kļuvis par masu slepkavu, uzzinājuši vien pirms šīs dienas preses konferences. Zināms, ka

abi jaunā vīrieša vecāki ir turīgi cilvēki,

taču nav ziņu, ka viņi būtu informēti par sava dēla iespējamām veselības problēmām.

Ārvalstu mediji arī vēsta, ka ceturtdien policija Vācijā veikusi kratīšanas Lubica īpašumos.

Kā ziņots, Lubics, kurš, iespējams, apzināti Francijas Alpos nogāza lidmašīnu, nebija pieredzējis lidotājs.

Lubics sāka strādāt aviokompānijā «Germanwings» 2013.gada septembrī tūlīt pēc apmācību beigām, viņš bija nolidojis tikai 630 stundas.

Lubics bija kāda privāta Vācijas lidotāju kluba biedrs, viņš aizrāvies ar skriešanu, piedaloties vietējās sacensībās.

Pēc izmeklētāju rīcībā esošās informācijas Lubics nav saistīts ar teroristiskām organizācijām,

taču pašlaik tiek gaidīta sīkāka informācija no Vācijas varasiestādēm. Tāpat nav zināms, kāda ir Lubica reliģiskā piederība.

Vācijas policija nes no Libica mājas ārā iespējamos pierādījumus

Aģentūra AFP ziņo, ka Lubics dzīvojis kopā ar saviem vecākiem Montabauras pilsētā Vācijas rietumos, viņam piederējis arī dzīvoklis Diseldorfā.

Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs jau paziņojis, ka varasiestādes pārbaudījušas Lubica personu un nav atraduši neko neparastu.

Aviokompānijas «Lufthansa» izpilddirektors Karstens Špors preses konferencē Ķelnē šodien paziņojis, ka Andreass Lubics pilota apmācības uzsāka 2008.gadā.

«Pēc apmācībām bija 11 mēnešu ilga pauze, kas nav nekas neparasts.

Kopš 2013.gada viņš strādāja kā otrais pilots «Airbus A320» lidmašīnās.»

«Gribu piebilst, ka pēc viņa apmācībām bija ilgāks pārtraukums un pēc tam, kad viņa piemērotība amatam atkārtoti tika pārbaudīta, viņš atsāka apmācības. Pēc tam viņš izgāja visas medicīniskās pārbaudes un visas aviācijas treniņprogrammas. Viņš bija 100% derīgs lidošanai bez jebkādiem ierobežojumiem vai nosacījumiem,» sacījis Špors.

Avioklubs, kura biedrs bija Lubics, šodien nācis klajā ar paziņojumu, ka Lubics planiera pilota licenci saņēmis jau pusaudža gados. Tāpat Lubics neesot izrādījis nekādas depresijas pazīmes, kad licence tika atjaunota pagājuša gada rudenī.

Vācu mediji ziņo, ka lidmašīnas kapteinis bija Patriks S. Viņa uzvārds netiek atklāts, taču zināms, ka viņam bija divi bērni. Aviokompānijā «Lufthansa» un tai piederošajā «Germanwings» viņš nostrādājis desmit gadus, ar lidmašīnu «Airbus 320» nolidojot vairāk nekā 6000 stundas.

Viņš tiek raksturots kā viens no labākajiem aviokompānijas pilotiem.

Aviokompānijā «Germanwings» Patriks S. sāka strādāt 2014.gada maijā. Iepriekš viņš strādāja par pilotu aviokompānijā «Lufthansa» un «Condor».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu