Pozitīvie Islandes policisti - katras valsts likumsargiem šādu ikdienu!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: instagram.com/logreglan

Islandes galvaspilsētā Reikjavīkā mīt laimīgi policisti. Vismaz tā liecina šīs valsts policijas «Instagram» konts.

Statistika rāda, ka Reikjavīkā ir viens no pasaulē zemākajiem noziedzības rādītājiem. Un policisti šeit ir laipni un laimīgi cilvēki. Kurš no abiem faktoriem izraisa otru, protams, ir diskutējams jautājums, tomēr nevar noliegt, ka Islandes tiesībsargi komunikācijā ar sabiedrību un atvērtībā rāda īstu klasi. Likuma kalpi nebaidās publicēt bildes, kuras liecina, ka viņi ir vien tādi paši cilvēki kā citi -

viņiem patīk uzņemt «pašiņus» jeb «selfijus», māžoties, mieloties, pļāpāt ar cilvēkiem Reikjavīkas ielās, glābt nelaimē nonākušas dzīvās radībiņas un sportot.
Foto: instagram.com/logreglan

Reikjavīkas policijas oficiālais Instagram konts izraisīja nedalītu sajūsmu interneta lietotāju vidū jau pērnā gada septembrī, un laipnie Islandes policisti iesāktās tradīcijas turpina arī šajā gadā.

Foto: instagram.com/logreglan

Kritiķi gan rauc degunu, sakot, ka pilsētā, kurā teju neeksistē noziedzība, policisti nenēsā ieročus un smagās narkotikas ir gluži vai svešvārds, likuma kalpi var atļauties būt brīvāki nekā citās valstīs. Tomēr nevar noliegt, ka dažai citai valstij no Islandes būtu ko pamācīties - policistiem kā nekā būtu jābūt patīkamiem cilvēkiem, pie kuriem cilvēki nekavētos vērsties problēmu gadījumā.

Foto: instagram.com/logreglan
Un varbūt, laipnāka policija nozīmē arī mazāku noziedzību...
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu