Pilotam Lubicam katastrofas dienā bijusi darba nespējas lapa

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aviokompānijas «Germanwings» pasažieru lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics, kurš, kā tiek uzskatīts, tīšām nogāza lidmašīnu ar 150 cilvēkiem, noklusējis faktu, ka liktenīgā lidojuma dienā viņam bija ārsta izrakstīta darba nespējas lapa, piektdien paziņojusi prokuratūra.

Izmeklētāji, pārmeklējot viņa mājas, atraduši «dokumentus, kas liecina par saslimšanu un medicīnisku ārstēšanu», arī saplēstas un veselas darba nespējas lapas, tostarp par dienu, kad notika lidmašīnas katastrofa.

Prokurori Diseldorfā norādīja, ka šie atradumi atbalsta aizdomas, ka Lubics slēpis savu slimību no darba devējiem un kolēģiem.

Tiesa, Vācijā mediķi tāda veida slimības lapas izdod visai bieži, pat par nelielām veselības problēmām, norādījusi ziņu aģentūra AP.

Prokuratūras pārstāvis neatklāja, par kādu slimību ir runa, bet paziņoja, ka pašnāvības vēstule nav atrasta. Nav arī atrastas nekādas liecības par politiskiem vai reliģiskiem motīviem, kas varētu izskaidrot Lubica rīcību.

Mediji vēstīja, ka Lubics cietis no smagas depresijas.

Kā ziņots, otrdien Alpos nogāzās «Germanwings» lidmašīna «Airbus 320», kas atradās ceļā no Barselonas uz Diseldorfu. Katastrofā gāja bojā visi 150 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Francijas prokurori ceturtdien pavēstīja, ka «Germanwings» lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics apzināti nogāzis lidmašīnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu