Stoltenbergs: NATO nevirzās uz austrumiem, bet gan austrumi vēlas pievienoties NATO

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

NATO nevirzās uz austrumiem, tās ir valstis pie alianses austrumu robežas, kas vēlas iestāties NATO un Eiropas Savienībā (ES), intervijā Kanādas žurnālam «Maclean's» paziņojis alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

«Tas ir pilnīgi nepareizs izteikums. Neatkarīgas valstis klauvēja pie durvīm un prasīja dalību. NATO nekādā ziņā nevirzās uz austrumiem - tie ir austrumi, kas vēlas iestāties NATO un/vai ES,» sacījis Stoltenbergs, komentējot izteikumus par ES teritorijas paplašināšanos un Krievijas kontrolēto teritoriju samazināšanos.

«Katrai valstij ir suverēnas tiesības izlemt,» uzsvēris NATO ģenerālsekretārs. «Ideja, ka to, ko Krievija zaudējusi, paņēmusi ES, ir aplama.»

«Neviens nav spiedis kādu kļūt par Eiropas Savienības vai NATO dalībvalsti, visi, kas iestājušies Eiropas Savienībā vai NATO, iestājušies tur paužot savu brīvo demokrātisko gribu,» pavēstīja Stoltenbergs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu