Pēc uzbrukuma ar cirvi miris Šrilankas prezidenta brālis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šrilankas prezidenta Maithripalas Sirisenas jaunākais brālis sestdien mira slimnīcā pēc tam, kad divas dienas iepriekš viņu ar cirvi savainoja paziņa, informēja vietējā policija.

42 gadus vecais Prijantha Sirisena guva smagus galvas ievainojumus savā mājas pilsētā Polonnaruvā, kas atrodas 215 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no galvaspilsētas Kolombo.

Vietējā uzņēmēja nāve iestājās laikā, kad viņa brālis Šrilankas prezidents valsts vizītē apmeklēja Ķīnu.

Prezidenta kanceleja norādīja, ka Sirisenam ir jāpabeidz sava vizīte un Šrilankā viņš atgriezīsies svētdien - kā iepriekš bija plānots -, lai pirmdien varētu piedalīties bērēs.

«Privāts strīds starp prezidenta brāli un viņam pazīstamu personu beidzas ar traģēdiju,» sacīja prezidenta kancelejas pārstāvis. «Mums nav iemesla aizdomām, ka ir noticis kas cits,» viņš piebilda.

Sirisena noslēdza trīs dienu vizīti Ķīnā piektdien, bet palika valstī, lai sestdien uzstātos Boao forumā, informēja amatpersonas.

Šrilankas policija ir paziņojusi, ka par saistību ar uzbrukumu ir aizturēts kāds vīrietis un notiek izmeklēšana. Detalizētāka informācija netiek sniegta.

Valdības paziņojumā teikts, ka trīs bērnu tēvam «uzbruka strīda ar draugu laikā» ceturtdienas vakarā.

Amatpersonas ir informējušas, ka Prijantha Sirisena bija jaunākais 12 bērnu ģimenē.

Viņš tika nogādāts galvaspilsētā uz ārstēšanu, bet viņa ievainojumi galvā bija tik nopietni, ka, neskatoties uz četras stundas ilgušo operāciju, viņš neatguvās, teica ārsti.

Sirisena pie varas Šrilankā nonāca pēc grūtas sāncensības prezidenta vēlēšanās janvārī.

Atšķirībā no bijušajiem Šrilankas prezidentiem, viņš nav noteicis personīgo apsardzi saviem brāļiem un māsām un citiem ģimenes locekļiem. Ir zināms, ka viņš ir būtiski samazinājis arī savu apsardzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu