Uzbekistānā notiek prezidenta vēlēšanas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzbekistānā svētdien notiek prezidenta vēlēšanas, un paredzams, ka tajās uzvarēs pašreizējais valsts vadītājs Islams Karimovs.

Vēlēšanās ir kandidāti no četrām partijām, no kurām neviena nav opozīcijā Karimovam, kurš prezidenta amatā ir kopš 1990.gada.

Karimovu izvirzījusi Liberāldemokrātiskā partija. Pārējie kandidāti ir Hatamdžons Ketmonovs no Tautas demokrātiskās partijas, Akmals Saidovs no Demokrātiskās partijas «Tautas atdzimšana» un Narimons Umarovs no Sociāldemokrātiskās partijas «Taisnīgums».

77 gadus vecais Karimovs vada Uzbekistānu kopš 1989.gada, kad kļuva par Uzbekistānas Komunistiskās partijas pirmo sekretāru. 1990.gadā Augstākā padome viņu ievēlēja par republikas prezidentu, bet 1991.gadā viņu ievēlēja par prezidentu vispārējās vēlēšanās.

Šīs prezidenta vēlēšanas notiek atbilstoši 2012.gadā pieņemtajiem konstitūcijas grozījumiem, kas prezidenta amata termiņu no septiņiem gadiem samazina līdz pieciem gadiem.

Balsstiesības ir 20 miljoniem Uzbekistānas pilsoņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu