Krievijas diplomāts kritizē NATO politiku attiecībā uz Baltijas valstīm

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

NATO īstenotā «atvērto durvju» politika šobrīd izpaužas bruņojuma izvietošanā pie Krievijas robežas situācijā, kad Baltijas valsīs aktivizējas «neonacistiskie spēki», mikroblogu vietnē «Twitter» paziņoja Krievijas pastāvīgais pārstāvis NATO Aleksandrs Gruško.

«Mēs redzam NATO atvērto druvju politikas rezultātus - ASV tanki «Abrams» un kājnieku kaujas mašīnas «Bradley» laikā, kad notiek «Waffen-SS» marši. Tā NATO redz ideālo Eiropas drošību,» rakstīja Gruško, komentējot NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga interviju Kanādas žurnālam «Macleans».

Stoltenbergs intervijā norādīja, ka NATO nevirzās uz austrumiem, tās ir pie alianses austrumu robežām esošās valstis, kas vēlas iestāties NATO un Eiropas Savienībā (ES).

«Tās ir neatkarīgas valstis, kas pieklauvēja pie durvīm un vēlējās dalību. Ne jau NATO kaut kādā veidā virzās uz austrumiem, austrumi vēlas pievienoties NATO un/vai ES,» sacīja NATO ģenerālsekretārs, komentējot izteikumus par ES teritorijas paplašināšanos un Krievijas kontrolētās teritorijas samazināšanos.

Viņš norādīja, ka tās ir katras suverēnās valsts tiesības, izlemt par iestāšanos šajās organizācijās. «Tā ir nepareiza doma, ka tas ir kaut kas tāds, ko Krievija ir zaudējusi un ES ir ieguvusi,» piebilda Stoltenbergs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu