«Bild» publicē pilnu «melnās kastes» dramatisko balss ierakstu atšifrējumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas Alpos avarējušās lidmašīnas «Airbus A320» «melnās kastes» balss ieraksti liecina, ka, pirms lidmašīnas nogāšanās kapteinis Patriks Sondheimers izmisīgi mēģinājis atvērt pilotu kabīnes durvis, kliedzot «Atver tās nolādētās durvis!», vēsta ārvalstu mediji, atsaucoties uz izdevumā «Bild» publicēto ierakstu atreferējumu. Salonā dzirdami pasažieru kliedzieni.

Ieraksti liecina, ka lidmašīnas kapteinis lidojuma sākumā atvainojas pasažieriem par 26 minūšu ilgu kavēšanos Barselonas lidostā, solot, ka Diseldorfā lidmašīna ielidos noteiktajā laikā.

Turpmāko 20 minūšu laikā Sondheimers sarunājas ar lidmašīnas otro pilotu Andreasu Lubicu, kurš kādā brīdī kolēģim saka, ka viņš var jebkurā brīdī doties uz tualeti, tikmēr viņš pārņems kontroli.

Plkst.10.27 lidmašīna sasniedz 38 000 pēdu augstumu, otrais pilots aicina kapteini gatavoties lidmašīnas nosēdināšanai Diseldorfā. Pēc tam dzirdams, ka Lubics kapteinim vēlreiz saka, ka «tagad varat doties [uz tualeti]». Pēc divām minūtēm kapteinis Lubicam saka: «Tagad tu vari pārņemt [kontroli]».

Dzirdams, kā kapteinis pamet kabīni.

Plkst.10.29 lidmašīna sāk samazināt augstumu. Plkst.10.32 dispečeri mēģina sazināties ar lidmašīnas ekipāžu, taču neviens neatbild.

Mirkli vēlāk ierakstā dzirdams brīdinošais signāls. Seko skaļš troksnis, visticamāk, sitiens pa durvīm. Tad lidmašīnas kapteinis kliedz: «Dieva dēļ, atver durvis!»

Fonā dzirdami pasažieru kliedzieni.

Plkst.10.35 dzirdams skaļš, metālisks troksnis. Visticamāk, kapteinis mēģina ar cirvi izgāzt durvis.

Pēc 90 sekundēm ierakstā dzirdams, kā lidmašīnā signalizē, ka tā strauji pietuvojas zemei.

Atkal kapteinis kliedz: «Atver tās nolādētās durvis!»

Plkst.10.38 dzirdams kā Lubics elpo, taču nesaka ne vārda.

Plkst.10.40 lidmašīna ietriecas kalnos. Mirkli pirms tam dzirdami daudzu pasažieru kliedzieni.

Izmeklētāju pārstāvji publikāciju pagaidām nekomentē.

Kā ziņots, otrdien Alpos nogāzās «Germanwings» lidmašīna «Airbus 320», kas atradās ceļā no Barselonas uz Diseldorfu. Katastrofā gāja bojā visi 150 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Francijas prokurori ceturtdien pavēstīja, ka «Germanwings» lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics apzināti nogāzis lidmašīnu.

Mediji iepriekš vēstīja, ka Lubics cietis no smagas depresijas.

Savukārt izmeklētāji, pārmeklējot viņa mājas, atraduši «dokumentus, kas liecina par saslimšanu un medicīnisku ārstēšanu», arī saplēstas un veselas darba nespējas lapas, tostarp par dienu, kad notika lidmašīnas katastrofa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu