Arābu valstu gaisa triecienos sagrauts Jemenas galvaspilsētas lidostas vienīgais skrejceļš

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arābu valstu koalīcijas militārā aviācija, veicot gaisa triecienus pret šiītu kaujiniekiem hutiešiem, ir sagrāvusi Jemenas galvaspilsētas Sanas starptautiskās lidostas vienīgo skrejceļu.

Lidostas bombardēšana notikai tikai dažas stundas pēc tam, kad sestdien no Jemenas tika evakuēti apmēram 200 ANO, citu organizāciju un ārvalstu vēstniecību darbinieki.

«Tā bija pirmā reizi, kad viņi bombardēja skrejceļu,» vēstīja aculiecinieki, piebilstot, ka «lidosta ir pilnībā pārtraukusi darbību».

Tiek vēstīts, ka uzlidojumos ir nogalināti 15 šiītu nemiernieku karotāji.

Arābu līgas ģenerālsekretārs Nabils al Arabi svētdien paziņoja, ka militārā operācija turpināsies līdz brīdim, kad hutieši noliks ieročus un atkāpsies no sagrābtajām teritorijām.

Jau ziņots, ka Saūda Arābija ceturtdienas naktī sāka militāru operāciju Jemenā pret hutiešiem, atbalstot šīs valsts prezidentu Abdrabuhu Mansuru Hadi.

Operācija, kurā piedalās arī citas arābu valstis, sākās pēc Hadi aicinājuma veikt intervenci Jemenā pret šiītu kaujiniekiem, par kuru atbalstīšanu Hadi un arābu valstu diplomāti apsūdz Irānu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu