Pēc skandalozā «Tanheizera» iestudējuma no amata atlaists Novosibirskas teātra direktors

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evgeny Biyatov / RIA Novosti

Pēc skandāla ar Riharda Vāgnera operas «Tanheizers» iestudējumu no amata atbrīvots Novosibirskas Operas un baleta teātra direktors Boriss Mezdričs, svētdien vēsta Krievijas ziņu aģentūras. Atbilstošu pavēli parakstījis Krievijas kultūras ministrs Vladimirs Medinskis.

Mezdriču direktora amatā nomainīs pašreizējais Sanktpēterburgas Mihaila teātra direktors Vladimirs Kehmans.

«Es apvienošu divus amatus - Sanktpēterburgas Mihaila teātra direktora un Novosibirskas teātra direktora amatus,» Kehmana teikto citē ziņu aģentūra «Interfax».

«Tanheizers» Novosibirskas operā tiek izrādīts kopš decembra. Režisors Timofejs Kuļabins pārcēlis operas darbību uz mūsdienām, un viņa iestudējumā bruņinieks Henrihs Tanheizers ir kinorežisors.

Krievijas mediji skaidro, ka skandālu izsaucis «kinorežisora Tanheizera» uzņemtās filmas sižets, kas vēsta par «Kristus pazudušajām dienām» - tās it kā esot pavadītas, nododoties baudām Venēras grotā -, kā arī filmas plakāts, kurā Kristus attēlots starp kailas sievietes kājām.

24.februārī prokuratūra ierosināja administratīvo lietu pēc panta par tīšu publisku reliģiskās un dievkalpojumu literatūras un reliģiskās godināšanas priekšmetu apgānīšanu.

Kuļabins un Mezdričs tika apsūdzēti tīšā publiskā reliģisku simbolu apgānīšanā.

Tomēr 10.martā Novosibirskas tiesa izbeidza lietu pret Kuļabinu saistībā ar Tanheizera iestudējumu. Tiesnese arī atzina, ka Mezdriča darbībās nav tiesību pārkāpuma sastāva.

Novosibirskas Operas un baleta teātra muzikālais vadītājs un galvenais diriģents ir latviešu diriģents Ainārs Rubiķis, kurš ir arī šīs operas «Tanheizers» muzikālais vadītājs un diriģents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu