Ukrainā ticīgos mudina nenest uz kapiem plastmasas puķes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas Grieķu katoļu baznīca izvērsusi informatīvo kampaņu, mudinot ticīgos nenest uz kapiem plastmasas puķes un vainagus, svētdien vēsta Ukrainas Reliģiskās informācijas dienests.

Īstenojot baznīcas Ekoloģijas jautājumu biroja iniciatīvu, pie kapsētām jau tiek izvietoti plakāti ar aicinājumiem nenest uz kapiem plastmasas puķes. Līdz Lieldienām plānots pagatavot 1500 plakātus ar šādiem aicinājumiem.

Plakātos sniegta informācija par plastmasas izstrādājumu kaitīgumu un alternatīvu - dzīviem ziediem.

«Plastmasas vainagiem un puķēm nav nekādas teoloģiskās simbolikas, turklāt tā ir tradīcija, kas ieviesās padomju laikos, un Eiropā nekā tāda nav,» sacīja baznīcas Ekoloģijas jautājumu biroja vadītājs teoloģijas doktors Volodimirs Šeremeta.

«Šie izstrādājumi sāk kaitēt ekoloģijai, jau sākot ar to izejvielu izgatavošanas posmu, jo tiek izmantoti naftas produkti. Plastmasas puķu lauvas tiesa nenonāk atkritumu poligonos. Tā vietā tos dedzina, izdalās daudzas toksiskās vielas, arī dioksīni. Galu galā kapsētā šis «kliedzošais» plastmasas zieds nekādi neatbilst atmosfērai,» viņš uzsvēra.

«Mēs kā baznīca nevaram klusēt par ļaunumu, ja to apzināmies, lai arī cik rūgta nebūtu patiesība,» norādīja baznīcas pārstāvis. «Bizness var pārorientēties uz dzīvajiem ziediem. Ir taču daudzi pieticīgi un skaisti augi, tādi kā balzamīnes un kapu mirtes,» norādīja Šeremeta.

«Pirmkārt, ir jāatceras,- tas, ko mūsu mirušo radu, tuvinieku, draugu dvēseles no mums prasa, ir lūgšana,» rezumēja teoloģijas doktors.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu