Arī Austrālijas kompāniju pilotu kabīnēs vienlaikus būs jāatrodas diviem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas aviosabiedrībām ir jānodrošina, lai to lidmašīnu pilotu kabīnēs lidojuma laikā vienmēr atrastos vismaz divi apkalpes locekļi, pirmdien paziņoja Austrālijas vicepremjers Vorens Trass, reaģējot uz pagājušonedēļ Francijā notikušo Vācijas zemo cenu aviosabiedrības «Germanwings» lidmašīnas katastrofu, kuru tīši izraisīja tās otrais pilots.

«Valdība pēdējās dienās ir apspriedusies ar aviokompānijām, un ir panākta vienošanās, ka aviokompānijas Austrālijā nekavējoties rīkosies, lai pielāgotu savas lidojuma procedūras un nodrošinātu, ka pilotu kabīnē vienmēr būs divi cilvēki,» Trass sacīja reportieriem.

«Aviosabiedrības nekavējoties rīkosies, lai ieviestu šo pārmaiņu, un mēs gaidām, ka dažu stundu laikā šī politika būs īstenota mūsu galvenajās aviosabiedrībās,» piebilda vicepremjers.

Reaģējot uz ziņu, ka traģisko katastrofu ar 150 bojāgājušajiem tīši izraisījis otrais pilots, kopš ceturtdienas vairākas valstis un aviosabiedrības ir paziņojušas, ka to lidmašīnu pilotu kabīnēs nedrīkstēs atrasties mazāk par diviem cilvēkiem.

Arī Eiropas Aviācijas drošības aģentūra pagājušonedēļ ieteica ieviest noteikumus, ka lidmašīnu pilotu kabīnēs lidojuma laikā jāatrodas ne mazāk par diviem cilvēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu