Afganistānas parlamenta deputāts izglābjas spridzinātāja pašnāvnieka uzbrukumā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Afganistānas galvaspilsētā Kabulā svētdienas vakarā notika spridzinātāja pašnāvnieka uzbrukums, kurā tika nogalināti trīs un ievainoti septiņi cilvēki, bet izglābās parlamenta deputāts, pret kuru šis terorakts bija vērsts, paziņoja amatpersonas.

Starp bojāgājušajiem bija viens bērns.

Terorists uzspridzinājās, kad parlamenta deputāts Guls Pača Madžidi no Paktijas provinces atstāja afgāņu vecajo sanāksmi Kabulas centrā. Madžidi izdzīvoja, bet tika ievainots kājā ar spridzekļa šķembām.

Neviens grupējums nav uzņēmies atbildību par šo teroraktu. Islāmistu grupējuma «Taleban» kaujinieki ir pastiprinājuši spridzinātāju pašnāvnieku uzbrukumus valdības objektiem pēc tam, kad Afganistānas armija pirms vairāk nekā diviem mēnešiem sāka ofensīvu Helmandas provincē.

Pērn novembrī Afganistānas parlamenta deputāte Šukrija Barakzaja izdzīvoja terorista pašnāvnieka uzbrukumā viņas autokortežam pie parlamenta ēkas Kabulā. Šajā teroraktā tika nogalināti trīs civiliedzīvotāji un ievainoti apmēram 20.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu