Arābu koalīcija piekto nakti bombardējusi Jemenu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arābu koalīcijas gaisa spēki piekto nakti pēc kārtas veikuši uzlidojumus šiītu nemierniekiem pie Jemenas galvaspilsētas un citviet valstī, ziņo vietējie iedzīvotāji.

Kaujas lidmašīnas virs Sanas bijušas dzirdamas no plkst.21 līdz rītausmai, vēstīja AFP korespondents.

Saūda Arābijas vadītā koalīcija solījusi turpināt uzbrukumus, līdz nemiernieki pārtrauks sacelšanos pret prezidentu Abdrabuhu Mansuru Hadi, kurš patlaban aizbēdzis uz Rijādu.

Tiek ziņots, ka naktī veikti uzlidojumi Irānas atbalstīto huti nemiernieku pozīcijām un prezidentam nelojālās Republikas gvardes karavīriem, kuri uzrauga prezidenta pili.

Trieciens dots arī Republikas gvardes nometnei Sanā, vēstīja liecinieki.

Huti nemierniekus atbalsta bruņotas vienības, kas ir lojālas 2012.gada asiņainajos protestos gāztajam prezidentam Ali Abdullam Saleham.

Maaribas apkaimē, kas atrodas 140 kilometrus uz austrumiem no Sanas, triecieni doti radaru sistēmām un zeme-gaiss raķešu baterijām, ziņo vietējās amatpersonas.

Hodeidas pilsētā Jemenas rietumos uzbrukts pretgaisa aizsardzībai. Triecieni doti arī dažām militārajām pozīcijām tālāk uz dienvidiem gar piekrasti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu