Soross gatavs Ukrainā investēt miljardu dolāru

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Finansists un miljardieris Džordžs Soross pirmdien paziņoja, ka ir gatavs investēt vienu miljardu dolāru Ukrainā, ja rietumvalstis solīs palīdzēt grūtībās nonākušajai valstij.

«Ukraina aizsargā Eiropas Savienību (ES) no Krievijas agresijas, un palīdzības sniegšana tās attīstībai vājinās Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu,» Austrijas biznesa laikraksts «Der Standard» citē Sorosa teikto.

Viņš norāda, ka Ukrainai situācijas stabilizēšanai nepieciešami 50 miljardi eiro, un viņš ir gatavs investēt vienu miljardu dolāru lauksaimniecības un infrastruktūras projektos.

Ukraina nonākusi uz bankrota sliekšņa, kas skaidrojams ar karadarbību valsts austrumos, dziļu ekonomikas recesiju un nacionālās valūtas strauju devalvāciju.

Prognozes liecina, ka Ukrainas parādsaistības šogad sasniegs 94% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Soross sacīja, ka viņa investīcijas nesīs peļņu, kas varētu nonākt viņa fondā, nevis viņa kabatā.

«Rietumi var palīdzēt Ukrainai, padarot to krietni pievilcīgāku investoriem, sniedzot tiem nodrošinājumu pret politiskajiem riskiem,» uzsver Soross.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu