Izdota pavēle atbruņot «Doņeckas tautas republikas» varasiestādēm nepakļautos kaujiniekus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pašpasludinātās «Doņeckas tautas republikas» (DTR) galva Aleksandrs Zaharčenko izdevis pavēli, kas paredz līdz 4.aprīlim atbruņot visas personas, kas nesadarbojas ar varas struktūrām, liecina DTR valdības mājaslapā publicētais paziņojums.

Tiek skaidrots, ka šāds lēmums pieņemts, lai nodrošinātu kārtību. Lēmuma izpildes uzraudzīšana uzticēta DTR iekšlietu ministram, kuram dotas tiesības «aizturēt, atbruņot un izolēt» tos, kas šo prasību nepildīs.

Tie, kas līdz noteiktajam datumam nenodos ieročus, tiks atzīti par bandītisku grupējumu dalībniekiem, kas tiks «atbruņoti (likvidēti) speciālās operācijās» un tiks saukti pie atbildības saskaņā ar DTR likumiem, norādīts paziņojumā

Iedzīvotāji arī aicināti informēt kara komandantūru, kura pieņems nododamos ieročus, par šīs pavēles pārkāpšanas gadījumiem.

DTR Drošības padomes sekretārs Oleksandrs Hodakovskis «Lenta.ru» pastāstījis, ka pēc DTR likumiem kaujiniekus patlaban var uzskatīt par nelikumīgiem bruņotiem grupējumiem, tādēļ nolemts «veikt strukturālas izmaiņas un veidot likumdošanu», kas reglamentētu viņu statusu.

Iepriekš grupas «Informatīvā pretošanās» vadītājs Dmitro Timčuks vēstījis, ka kaujinieku komandieri, izmantojot pamieru, izveidojuši vienotu «Jaunkrievijas armiju».

«Kaut arī okupētās teritorijas sadalītas Doņeckas un Luhanskas tautas republikās, bruņotie formējumi tagad pārorganizēti un tiem ir skaidra struktūra, tostarp operatīvās un administratīvās vadības līmenī,» ziņoja Timčuks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu