Lielbritānijas karalienes personāls pirmo reizi vēsturē draud streikot

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas karalienes Elizabetes II apkalpojošais personāls draud ar vēsturē pirmo reālo streiku, ja netiks paceltas viņu algas, raksta «The Telegraph».

Karaliskās ģimenes apkalpojošais personāls Vindzoras pilī sūkstās, ka spiests dzīvot zem iztikas minimuma.

Sākot darba gaitas pilī, darbiniekiem sākotnēji nākoties samierināties ar atalgojumu, kas nepārsniedz 14 400 britu mārciņas gadā (apmēram 20 478 eiro gadā jeb 1700 eiro mēnesī). Viņuprāt, tas esot nesamērīgi maz.

Šāda alga esot zem iztikas minimuma Lielbritānijā, pie tam pils strādniekiem bez saviem pamata pienākumiem nākoties bez jebkādas papildu atlīdzības darīt virkni citu lietu, piemēram, izrādīt pili ekskursantiem, vajadzības gadījumā darboties kā tulkiem un sniegt jebkāda cita veida palīdzību.

Streika draudus izteikusi Sabiedrisko un komerciālo pakalpojumu arodbiedrība, kurā ietilpst 120 no 200 Vindzoras pilī nodarbinātajiem.

Darbinieki pie tam no karaliskās saimniecības iepriekš esot saņēmuši solījumu par bonusiem papildu pienākumu dēļ, taču tie palikuši neizpildīti.

Ja vienošanās netiks panākta, solītie protesti un streiki plānoti aprīļa beigās. Tomēr arodbiedrība uzsvērusi, ka

streiks neskaršot pašu karalisko ģimeni, bet gan tikai tūristus un pils viesus.

Darbinieki tad atteikšoties pildīt jebkādus papildu pienākumus, kas nav minēti viņu darba aprakstā.

«Šie darbinieki ir pilnīgi lojāli savam darba devējam, un arī pils viesiem cenšas sniegt karalisku servisu. Tas ir skandāls, ka darbiniekiem maksā nepieļaujami maz un gaida, ka viņi par brīvu pildīs pienākumus, kas karaliskajai ģimenei ienes peļņu,» norāda arodbiedrības pārstāvis, skaidrojot, ka peļņa par ekskursijām pilī ieripo karaliskās ģimenes maciņā.

Vindzoras pils ir lielākā un vecākā joprojām apdzīvotā pils pasaulē, un ik gadu to apskatīt ierodas apmēram 1,1 miljons tūristu. Aplēsts, ka šie tūristi pils apskates laikā iztērē ap 17 miljonus britu mārciņu, un šī nauda tiek tērēta karalisko īpašumu uzturēšanai.

Pati karaliene Vindzoras pilī parasti pavada nedēļas nogales un daudzas brīvdienas. Tur notiek arī valsts pieņemšanas un banketi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu