NATO iznīcinātāji Šauļos divas reizes pavadījuši Krievijas lidmašīnas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šauļos bāzētie NATO iznīcinātāji, kas nodrošina NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanu, pagājušās nedēļas laikā divas reizes pacēlušies, lai atpazītu un pavadītu Baltijas valstu robežu tuvumā lidojošas Krievijas kara lidmašīnas, pirmdien paziņojusi Lietuvas Aizsardzības ministrija.

NATO iznīcinātāji abas reizes pacēlās gaisā 24.martā.

Pirmajā reizē tika identificēti divi Krievijas iznīcinātāji «SU-27» un divi bumbvedēji «TU-22», kas lidoja no Krievijas pamatteritorijas Kaļiņingradas apgabala virzienā.

Lidmašīnas nelidoja saskaņā ar iepriekš iesniegtajiem lidojuma plāniem, lidoja ar izslēgtiem autoatbildētājiem un atteicās stāties radiosakaros.

Otro reizi NATO iznīcinātāji pacēlās gaisā, reaģējot uz diviem «SU-27», kas lidoja no Kaļiņingradas apgabala uz Krievijas pamatteritoriju.

Šīs Krievijas lidmašīnas lidoja ar izslēgtiem autoatbildētājiem, neuzrādot nekādus lidojuma plānus, un atteicās stāties radiosakaros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu