Meklē Malaizijas lidmašīnas notriekšanas lieciniekus Ukrainā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nīderlandiešu eksperti, kuri pēta Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu Austrumukrainā, meklē lieciniekus, kuri varētu būt redzējuši zeme-gaiss tipa raķetes BUK transportēšanu vai izšaušanu dienās pirms un pēc katastrofas.

«Izmeklētāji pēta visus scenārijus. Saskaņā ar vienu no šiem scenārijiem lidmašīna tika notriekta 17.jūlijā plkst.16.20 pēc vietējā laika,» teikts Nīderlandes valsts prokurora biroja paziņojumā.

«Saistībā ar šo scenāriju izmeklētāji meklē lieciniekus, kas varētu vairāk pastāstīt par BUK raķetes transportēšanu, apkalpi un palaišanu reģionā dažas dienas pirms un pēc katastrofas,» norādīts paziņojumā.

«Malaysia Airlines» lidmašīna Austrumukrainā tika notriekta pagājušā gada vasarā. Katastrofā gāja bojā visi tajā esošie 298 cilvēki, no kuriem lielākā daļa bija nīderlandieši.

Nīderlandei uzticēta negadījuma iemeslu izmeklēšana un bojāgājušo identificēšana, kā arī ar avāriju saistītā kriminālizmeklēšana.

Kijeva un Rietumi lidmašīnas notriekšanā vaino prokrieviskos kaujiniekus, kuri izšāvuši Krievijas piegādātu zeme-gaiss tipa raķeti BUK. Maskava pārmetumus noraida un apsūdz Kijevu.

Prokurori uzsvēruši, ka

«šis aicinājums pieteikties lieciniekiem nenozīmē, ka ir negrozāmi pierādījumi katastrofas iemesliem».

«Izdarīt secinājumus par katastrofu ir pāragri,» teikts paziņojumā.

Aicinājums līdz ar video krievu valodā, kas ar subtitriem tulkots nīderlandiešu valodā, plaši izplatījies sociālajos tīklos un medijos.

Iepriekš šajā mēnesī katastrofas upuru piederīgie apskatīja lidmašīnas vraka daļas, kas nogādātas atpakaļ Nīderlandē pierādījumu rekonstruēšanai. Divi bojāgājušie joprojām nav identificēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu