Ielaušanās ASV Nacionālās drošības aģentūrā. Viens upuris, divi ievainoti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Nacionālās drošības aģentūras (NSA) mītnē pirmdien notika ielaušanās mēģinājums, kura laikā viens aizdomās turētais gāja bojā, bet otrs aizdomās turētais un viens policists tika ievainoti, paziņoja NSA stratēģisko komunikāciju direktors Džonatans Frīds.

Divi vīrieši, kas bija uzvilkuši sieviešu drēbes, ar automobili mēģināja taranēt NSA mītnes vārtus Mērilendas štata Fortmīdas pilsētā. Policija atklāja uguni uz šo automobili, un tas ietriecās policijas apsardzes automašīnā.

Vēl nebija zināms, vai iebrucēji tika sašauti vai guva ievainojumus sava automobiļa sadursmē ar policijas automašīnu.

Tiek uzskatīts, ka šis incidents «nav saistīts ar terorismu», paziņoja ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) preses sekretāre.

Frīds pastāstīja, ka automobilim ar abiem vīriešiem sieviešu drēbēs pēc neatļauta mēģinājuma iekļūt NSA mītnē tika dots rīkojums doties atpakaļ. Tā vietā automobilis, palielinot ātrumu, brauca virsū NSA automašīnai, kas bloķēja ceļu. Policija atklāja uguni, bet notika abu automašīnu sadursme.

Incidentu izmeklē FIB. Par šo situāciju tika informēts arī ASV prezidents Baraks Obama, pavēstīja Baltā nama administrācija.

NSA ir ASV izlūkdienests, kas veic elektronisko izlūkošanu. Fortmīdā atrodas arī ASV Kiberpavēlniecības štābs un citas ASV armijas vienības, un tur strādā apmēram 11 tūkstoši militārpersonu un 29 tūkstoši civilistu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu