Asads: Sīrijai, Irānai un Krievijai ir viens redzējums

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas prezidents Bašars al Asads intervijā, kas pirmdien pārraidīta ASV telekanālā PBS, atzina, ka viņam saistībā ar brutālo karu, kas plosa viņa valsti, ir tādi paši mērķi kā Irānai un Krievijai.

Prezidents arī uzsvēra, ka Krievija un Irāna, kas ir tuvas Sīrijas sabiedrotās, «vēlas pasaulē līdzsvaru».

«Runa nav tikai par Sīriju. Mēs esam maza valsts. Runa nav par milzīgām interesēm Sīrijā. Viņiem tās varētu būt arī visur citur,» sacīja Asads. «Tātad runa ir par pasaules nākotni. Viņi grib būt lielāka vara, kam ir teikšana par šīs pasaules nākotni.»

Sīrijā «viņi vēlas stabilitāti un politisku atrisinājumu», uzsvēra Asads. «Attiecībā uz šo konfliktu Sīrija, Irāna un Krievija ir pilnīgi vienisprātis.»

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā «Islāma valsts» un ar «Al Qaeda» saistītā «Al Nusra». Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku.

Sīrijas valdība jau no nemieru sākuma uzstāj, ka tai nākas cīnīties nevis ar demokrātijas un brīvības tīkotājiem, bet ar bruņotiem islāma radikāļiem, kas saņem atbalstu no ārvalstu patroniem.

«Islāma valsts» ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu