Kijeva: Apšaudes Donbasa frontēs kļūst mazāk

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apšaužu skaits pretterorisma operācijas zonā Ukrainas austrumos pakāpeniski sarūk, otrdien paziņoja operācijas štābs.

«Aizvadītās nakts laikā situācija Ukrainas austrumos būtiski nav mainījusies. Apšaužu skaits no nelikumīgo bruņoto formējumu puses pamazām sarūk. Tomēr atsevišķi, faktiski nevienam nepakļauti bandītiskie formējumi turpina atsevišķas bruņotas provokācijas līdzās kaujas saskares līnijai,» teikts paziņojumā.

Tā pirmdien no plkst.18 līdz pusnaktij reģistrēti 11 klusuma režīma pārkāpšanas gadījumi. Luhanskas apgabalā ar 82 milimetru mīnmetējiem kaujinieki apšaudījuši Ukrainas valdības spēku pozīcijas Sokiļņiku un Krimskas rajonā.

Mariupoles apkaimē kaujinieki ar 120 milimetru mīnmetējiem apšaudījuši Širokines ciemata dienvidrietumu rajonu.

Ukraina atbildot tikai, ja apdraudēta karavīru dzīvība

«Stingri ievērojot Minskas vienošanos, pretterorisma operācijas spēki atklāja uguni tikai atbildot, gadījumā, ja rodas tieši draudi mūsu karavīru dzīvībai un veselībai,» uzsvēra štābā.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi 12.februārī sarunās Minskā vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot ar 14.februāra pusnakti.

Ignorējot pamiera vienošanos, Krievijas algotņi un karavīri uzbruka stratēģiski svarīgajai Debaļcevei, bet šobrīd Krievijas bruņotie spēki tiek koncentrēti pie Mariupoles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu