Uz kodolsarunām aizsūtīts Irānas žurnālists lūdzis politisko patvērumu Šveicē

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irānas žurnālists, kurš tika nosūtīts uz Lozannu atspoguļot Teherānas kodolsarunas ar pasaules lielvarām, lūdzis politisko patvērumu Šveicē, otrdien paziņojusi Irānas Ārlietu ministrija.

Amirs Hoseins Motagi strādāja Irānas Studentu korespondentu asociācijā. Viņš tika atlaists 24.martā, kad priekšniecība uzzināja par viņa lēmumu lūgt politisko patvērumu Šveicē.

Tiek ziņots, ka Motagi bija prezidenta Hasana Rohani padomnieks mediju jautājumos viņa veiksmīgās priekšvēlēšanu kampaņas laikā 2013.gadā.

Pēc politiskā patvēruma lūgšanas Šveicē Motagi ar ārvalstu medijiem pārrunāja sensitīvus politiskos jautājumus, ko Irānas žurnālisti parasti nekad nedara.

Irānas ziņu vietnes vēstīja, ka Motagi acīmredzot nav bijis apmierināts ar apstākļiem, ar kādiem žurnālistiem nākas saskarties Irānā. Savukārt mediju izdevumi vainoja Studentu korespondentu asociāciju par Motagi sūtīšanu uz Šveici.

Motagi sociālajā tīklā «Instagram» vairākkārt komentējis sensitīvus jautājumus, tostarp ievietoja fotogrāfiju, kurā redzams ASV laikraksta «Washington Post» reportieris Džeisons Rezajans.

Rezajans, kuram ir dubultā Irānas un ASV pilsonība, un viņa sieva, Irānas pilsone Jeganeha Salehi, tika aizturēti 2014.gada jūlijā.

Salehi oktobrī tika atbrīvota pret galvojumu, bet Rezajans joprojām atrodas cietumā.

Viņiem izvirzīto apsūdzību raksturs nav publiskots.

Motagi «Instagram» pauda cerību, ka viņi drīz tiks atbrīvoti.

Jau vēstīts, ka Irānas un sešu pasaules lielvaru ministri, kā arī Eiropas Savienības (ES) augstā ārlietu pārstāve Federika Mogerīni pirmdien Lozannā sāka izšķirošās sarunas par Teherānas kodolprogrammas nākotni.

Pasaules lielvaru un Irānas kodolsarunu mērķis ir līdz 31.martam panākt politisko vienošanos, bet līdz jūnijam vispārīgu vienošanos, lai pārtrauktu 12 gadus ilgušo konfliktu par Irānas kodolprogrammu.

Irānas mediji, tāpat kā pasaules lielvaru prese, uzmanīgi seko līdzi sarunu gaitai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu