Lietuva: Krievija liek lietā virkni pasākumu kaimiņvalstu destabilizēšanai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kopš pērnā gada pieauguši Krievijas centieni ietekmēt kaimiņvalstis, tostarp Lietuvu, šī mērķa sasniegšanai liekot lietā virkni politisku, militāru, diplomātisku, ekonomisku un citu pasākumu, paziņojis Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites galvenais padomnieks nacionālās drošības jautājumos Valdemārs Sarapins.

Intervijā radiostacijai «Žiniu radijas» Sarapins norādīja, ka Krievijas centieni ietekmēt kaimiņvalstis pieauguši, kopš pasliktinājušās tās attiecības ar Rietumiem.

«Lai sasniegtu šo mērķi, sistemātiski tiek izmantoti dažādi pasākumi, tie ir politiski, militāri, diplomātiski, enerģētikas, ekonomikas, informācijas pasākumi, kas tiecas padarīt mūs viegli ievainojamus un atkarīgus,» sacīja Sarapins.

Viņš norādīja, ka labs piemērs ir pirmdien notikušais informācijas uzbrukums prezidentei.

Pirmdienas pēcpusdienā hakeri uzlauza tīmekļa vietni, kurā tiek publicētas kādreizējās Valsts drošības komitejas aktivitātes, un tajā tika ievietota informācija, kas it kā liecina par Grībauskaites darbību komitejā.

Sarapins norādīja, ka informācijas karš pieņemas spēkā un hakeru uzbrukumu skaits pieaug, bet pauda pārliecību, ka lietuvieši jau ir pie tā pieraduši un iemācījušies izvērtēt informāciju un atšķirt patiesību no meliem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu