«Islāma valsts» Sīrijas vidienē nogalinājusi 30 civilistus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džihādistu grupējums «Islāma valsts» otrdien Hamas provincē, Sīrijas vidienē, ar nāvi sodījis vismaz 30 cilvēkus, arī bērnus, pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

«Islāma valsts» Mabudžes ciematā «sodījusi ar nāvi vismaz 30 cilvēkus, arī sievietes un bērnus, sadedzinot viņus, nocērtot galvu un nošaujot,» paziņoja SOHR direktors Rami Abdelrahmans.

Organizācija norādīja, ka slaktiņš noticis laikā, kad džihādisti iebrukuši valdības spēku kontrolētajā ciematā.

Sīrijas valsts televīzija ziņoja, ka valdības spēki «nobloķējuši teroristu uzbrukumu» ciematam, bet neko nevēstīja par upuriem.

Mabudžē dzīvo kā sunnīti, tā arī alavīti un ismailieši - šiītisma atzaru sekotāji.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā «Islāma valsts» un ar «Al Qaeda» saistītā «Al Nusra». Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku.

Sīrijas valdība jau no nemieru sākuma uzstāj, ka tai nākas cīnīties nevis ar demokrātijas un brīvības tīkotājiem, bet ar bruņotiem islāma radikāļiem, kas saņem atbalstu no ārvalstu patroniem.

«Islāma valsts» ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu