Britu Neatkarības partijas līderis sola par 90% samazināt ieceļotāju skaitu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) līderis Naidžels Farāžs otrdien nācis klajā ar solījumu samazināt Lielbritānijā ieceļojošo imigrantu skaitu par 90%.

Uzstājoties priekšvēlēšanu mītiņā Duvrā, Farāžs apsūdzēja premjerministru Deividu Kemeronu melos, norādot, ka Lielbritānija nespēj kontrolēt imigrāciju, paliekot Eiropas Savienības (ES) sastāvā.

UKIP līderis apgalvoja, ka, nonākot pie varas, viņš ikgadējo ieceļotāju skaita pieaugumu samazināšot no aptuveni 300 000 šobrīd līdz 30 000.

Tikmēr Kemerona pārstāvētie konservatīvo solījuši ieceļotāju ikgadējo saldo samazināt līdz 100 000.

Farāžs norādīja, ka gandrīz 50 gadus, sākot ar pagājušā gadsimta piecdesmitajiem gadiem līdz pat gadsimtu mijai, ieceļotāju skaits izceļotāju skaitu nav pārsniedzis vairāk nekā par 30 000.

Tas, viņaprāt, bijis līmenis, kas valstij ļāvis justies komfortabli, nav radījis integrācijas problēmas un spiedienu uz darba algām.

UKIP iestājas pret pašreizējo augsto imigrācijas līmeni, kā arī atbalsta Lielbritānijas izstāšanos no ES, norādot, ka gan imigrācija, gan ES radījusi smagas sekas britu darbaļaudīm.

Tomēr jaunākās aptaujas liecina, ka 7.maijā gaidāmajās parlamenta vēlēšanās eiroskeptiķiem izdosies izcīnīt tikai dažas deputātu vietas.

Taču dažos izšķirošos vēlēšanu apgabalos UKIP var atņemt balsis torijiem, liedzot viņiem izcīnīt vairākumu.

Farāžs izteicies, ka UKIP varētu parlamentā atbalstīs konservatīvo mazākuma valdību, taču tikai tādā gadījumā, ja tiks turēts Kemerona solījums līdz 2017.gadam sarīkot referendumu par Lielbritānijas turpmāko dalību ES.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu