«Lufthansa» atklāj, ka «Germanwings» lidmašīnu nogāzušais pilots informējis par depresiju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas nacionālā aviokompānija «Lufthansa» otrdien atklāja, ka tās meitsabiedrības «Germanwings» aviolainera otrais pilots Andreass Lubics, kurš tīši izraisīja šīs lidmašīnas katastrofu Francijas Alpos, kurā gāja bojā 150 cilvēki. informēja kompāniju, ka iepriekš ir cietis no smagas depresijas.

«Lufthansa» paziņoja, ka ir iesniegusi prokuratūrai dokumentus, tai skaitā e-pasta ziņojumus viņa lidošanas apmācības instruktoriem.

«Šajā sarakstē viņš 2009.gadā informēja Pilotu lidojumu apmācību skolu (...) par «iepriekšēju smagas depresijas epizodi«,» norādīts aviokompānijas paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Francijas prokuratūra paziņoja, ka « Germanwings» lidmašīnas katastrofu tīši izraisījis lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics. Aviokatastrofā 24.martā gāja bojā 144 pasažieri un seši apkalpes locekļi.

Tā dēvēto lidmašīnas melnās kastes ieraksti liecina, ka 27 gadus vecais Lubics 24.martā aizslēdza pilota kabīnes durvis un nelaida iekšā galveno pilotu, tīši izraisot reisa 4U9525 lidmašīnas nogāšanos Alpu kalnainajā apvidū. Francijas prokuratūra paziņojusi, ka notikušais varētu būt pašnāvība un masu slepkavība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu