Atrasts video ar pēdējiem mirkļiem «Germanwings» lidmašīnas salonā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas laikraksts «Paris Match» un Vācijas izdevums «Bild» vēsta, ka atrasts video ar pēdējiem mirkļiem «Germanwings» lidmašīnas salonā pirms traģiskās avārijas.

(Papildināts viss teksts.)

Laikraksti ziņo, ka video nofilmēts ar mobilo telefonu, kas atrasts katastrofas vietā, un tā autentiskums ir neapšaubāms.

Bet Francijas policijas pārstāvis telekanālam CNN noliedza, ka izmeklētāji būtu atraduši ar mobilo telefonu uzņemtu video, un paziņoja, ka mediju ziņotais neatbilst patiesībai.

Francijas prokuratūra paziņoja, ka tās rīcībā nav šāda video, piebilstot, ka katastrofas vietā atrasto mobilo telefonu atliekas, visticamāk, bijušas pārāk bojātas, lai no tām varētu iegūt skatāmu materiālu.

«Gadījumā, ja kādam ir šāds video, tas būtu nekavējoties jānodod policijai,» paziņoja Marseļas prokurors Briss Robins.

«Paris Match» un «Bild» vēstīja, ka video ir tikai dažas sekundes garš un tajā fiksēta ļoti haotiska aina lidmašīnas salonā. Cilvēkus ir grūti identificēt, bet video apliecina, ka pasažieri zinājuši, kas ar viņiem notiek un notiks.

Video arī esot dzirdama metāliska dauzīšanās, iespējams, pilota mēģinājums uzlauzt kabīnes durvis ar smagu objektu.

Kā ziņots, pirms nedēļas Alpos nogāzās «Lufthansa» struktūrvienības «Germanwings» lidmašīna «Airbus 320», kas atradās ceļā no Barselonas uz Diseldorfu. Katastrofā gāja bojā visi 150 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

«Paris Match» un «Bild» publiskotā informācija par video un tajā fiksēto sakrīt ar Marseļas prokurora pagājušajā nedēļā sniegto informāciju pēc «melnās kastes» ieraksta noklausīšanās.

Robins paziņoja, ka, spriežot pēc ieraksta, kurā fiksēts pilota kabīnē runātais, «Germanwings» lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics viens pats ieslēdzies pilota kabīnē un apzināti nogāzis lidmašīnu.

«Melnās kastes» ieraksts ir viens no galvenajiem pierādījumiem, ko prokuratūra izmantojusi notikumu gaitas rekonstruēšanai. Otra «melnā kaste», kas satur lidojuma tehniskos datus, vēl nav atrasta.

«Germanwings» māteskompānijas «Lufthansa» izpilddirektors Karstens Špors un «Germanwings» izpilddirektors Tomass Vinkelmans trešdien devušies uz memoriālu netālu no katastrofas vietas, kur nolika ziedus un ar klusuma mirkli pieminēja bojāgājušos.

«Lufthansa» otrdien paziņoja, ka Lubics ir iepriekš informējis pilotu mācību skolu par saslimšanu ar depresiju.

Lubics 2009.gadā pēc tam, kad bija uz vairākiem mēnešiem pārtraucis pilota apmācības, paziņojis, ka cietis no smagas depresijas. Par to liecina viņa rakstīta e-pasta vēstule, atklāja «Lufthansa».

Mediji jau pagājušajā nedēļā ziņoja, ka Lubics cietis no depresijas, bet tas netika apstiprināts.

Memoriālā netālu no katastrofas vietas Špors pateicās Francijas varasiestādēm pat darbu, bet attiecās atbildēt uz žurnālistu jautājumiem par to, kad tieši «Lufthansa» uzzinājusi par Lubica e-pasta vēstuli, kurā viņš paziņo par «smagu depresijas epizodi».

«Lufthansa» paziņoja, ka e-pasta vēstuli un citus dokumentus nodevusi Vācijas prokuratūrai un pilnībā sadarbojas ar izmeklētājiem.

Iepriekš Špors uzsvēra, ka Lubics ir izturējis visus pārbaudījumu un atzīts par pilnībā derīgu lidošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu