Pilots Lubics iepriekš informējis darba devējus par saslimšanu ar depresiju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aviokompānija «Lufthansa» otrdien paziņojusi, ka tās struktūrvienības «Germanwings» avarējušās lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics ir iepriekš informējis darba devējus par saslimšanu ar depresiju.

«Lufthansa» atklāja, ka Lubics 2009.gadā pēc tam, kad bija pārtraucis pilotu mācības, informējis aviokompāniju, ka cietis no smagas depresijas.

Kā ziņots, pirms nedēļas Alpos nogāzās «Lufthansa» struktūrvienības «Germanwings» lidmašīna «Airbus 320». Katastrofā gāja bojā visi 150 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Francijas prokurori pavēstījuši, ka «Germanwings» lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics apzināti nogāzis lidmašīnu.

«Lufthansa» iepriekš atklāja tikai, ka Lubics pirms sešiem gadiem uz vairākiem mēnešiem pārtraucis pilotu mācības, bet nepaskaidroja, kādēļ Lubics tā rīkojies. Aviokompānija paziņoja, ka Lubics ir izturējis visus pārbaudījumus un saņēmis pilota licenci.

Otrdien «Lufthansa» paziņoja, ka pēc tālākas iekšējās izmeklēšanas tā nodevusi Vācijas prokuroriem papildu informāciju, tostarp medicīniska rakstura dokumentus un dokumentus, kas saistīti ar Lubica mācībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu