Donbasā mīnas nogalinājušas vairāk nekā 40 bērnus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ANO Bērnu fonds UNICEF paziņojis, ka Ukrainas austrumos, kas pakļauti Krievijas militārai agresijai, mīnas nogalinājušas vairāk nekā 40 bērnus, vēsta «Korrespondent.net».

«Kopš pagājušā gada marta Doņeckas un Luhanskas reģionā Austrumukrainā vismaz 109 bērni savainojušies un 42 gājuši bojā no nesprāgušām mīnām un munīcijas,» informē UNICEF.

Fonds sācis informatīvu kampaņu par nesprāgušas munīcijas bīstamību.

Organizācija arī norādījusi, ka bērnu skaits, kurus nogalinājusi vai ievainojusi munīcija vai mīnas, būtu ievērojami lielāks, ja statistikā tiktu iekļauti reģioni, kurus nekontrolē valdības armija. Tas, ka šīm teritorijām nav iespējams piekļūt, sagādā nopietnas problēmas tur strādājošajām humānās palīdzības organizācijām.

Bērni cieš no munīcijas un mīnām, jo tās var būt košās krāsās un diezgan mazas. Viņi var atrast šādus priekšmetus un domāt, ka tās ir rotaļlietas vai kaut kas vērtīgs. Tas savukārt var novest pie traģēdijas.

«UNICEF un tā partnerorganizācijas ir sākušas kampaņu par mīnu bīstamību krīzes skartajos Ukrainas reģionos, lai svarīgā informācija par riskiem, kas saistīti ar mīnām un sprāgstvielām, sasniegtu 500 000 bērnu un viņu ģimenes,» pavēstījusi organizācija.

Kampaņas gaitā tiks izplatīta informācija drukātā, video un digitālā formā. Tiks apmācīti arī apmēram 100 skolotāji un skolu psihologi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu