Kadrs, kas salauž sirdi: maza meitenīte fotoaparātu notur par šauteni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Pasaules medijus pēdējās dienās apceļo skumjš foto kadrs, kuru kāds fotogrāfs uzņēmis Sīrijā. Tajā redzama kāda maza meitenīte, kurā tā pieradusi pie kara šausmām, ka pret viņu pavērsto fotoaparātu notur par šauteni un paceļ rokas, «lai padotos».

Bildi Sīrijā uzņēmis žurnālists Osmans Sagirli. Viesojoties vienā no bēgļu nometnēm, viņa skatu piesaistījusi maza meitenīte. Vēloties bērnu iemūžināt foto, viņš pret meiteni pavērsis fotoaparātu ar objektīvu, taču mazā to noturējusi par ieroci.

«Kad bildi uzņēmu, apjautu, ka mazā ir pilnīgā izbīlī. Viņa bija iekodusies savās lūpiņās un bailēs pacēlusi gaisā rokas. Tas ir skumji. Parasti bērni fotogrāfa priekšā mēdz bēgt, slēpt sejas vai smaidīt,» saka Sagirli.

Foto šonedēļ aktīvi ceļo pa sociālajiem tīkliem.

Par spīti minējumiem, ka šis foto nav īsts, raidsabiedrība BBC atradusi foto redzamo bērniņu un viņas ģimeni. Ģimene mitinās bēgļu nometnē Sīrijas Idlibas provincē, netālu no robežas ar Turciju.

Foto redzamā ir Adi Hudea, kura ir tikai četrus gadiņus veca. Viņa bēgļu nometnē ieradās kopā ar vecākiem, kuriem ir trīs mazi bērni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu