Sarkozī atkal stājies Francijas tiesnešu priekšā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī trešdien atkal stājies tiesnešu priekšā, šoreiz par finanšu skandālu, kas saistīts ar viņa 2012.gada priekšvēlēšanu kampaņu.

Tautas kustības savienība (UMP) tolaik samaksāja sodanaudu, kas Sarkozī tika piespriesta par priekšvēlēšanu kampaņai noteiktā izdevumu limita pārsniegšanu.

UMP tiek apsūdzēta par valsts naudas izmantošanu Sarkozī sodanaudu segšanai.

Saistībā ar šo lietu apsūdzības izvirzītas bijušajam UMP līderim Žanam Fransuā Kopē un bijušajai partijas kasierei Katerinai Votrinai.

Sarkozī trešdien ieradās Parīzes tiesas finanšu nodaļā, lai sniegtu paskaidrojumus izmeklēšanas tiesnešiem.

Pastāv arī aizdomas, ka Sarkozī priekšvēlēšanu kampaņā tika falsificēti rēķini par pasākumu organizēšanu un 185 miljonu eiro lieli tēriņi uzdoti par UMP partijas izdevumiem.

Sarkozī apgalvo, ka par to nav neko zinājis un nav piedalījies šajā krāpšanā, kas, ja tiks pierādīta, nozīmēs, ka viņa priekšvēlēšanu kampaņā iztērēts gandrīz par 50% līdzekļu vairāk, nekā atļauj likums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu