Pasaules Banka: Krievija varētu piedzīvot lielāko nabadzības kāpumu kopš 1998.gada krīzes

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas panākumi pēdējo desmit gadu laikā samazinot nabadzību ekonomisko grūtību dēļ var tikt apdraudēti un tā varētu piedzīvot lielāko nabadzības līmeņa pieaugumu kopš 1998. - 1999.gada ekonomiskās krīzes. trešdien publicētā ziņojumā brīdināja Pasaules Banka.

Krievijai izdevās samazināt nabadzības līmeni no 40% 2001.gadā līdz 10% 2010.gadā, tomēr pašreizējo ekonomisko problēmu dēļ nabadzības līmenis varētu atkal pieaugt.

Pasaules Banka prognozē, ka nabadzības līmenis pieaugs no 10,8% 2013.gadā līdz 14,2% 2015. un 2016.gadā.

Nabadzības līmenis varētu pieaugt, jo samazināsies iedzīvotāju reālie ienākumi un patēriņš.

Tā būtu pirmā ievērojamā nabadzības līmeņa palielināšanās Krievija kopš 1998. - 1999.gada ekonomiskās krīzes.

Ņemot vērā ierobežotās valsts budžeta iespējas, palīdzības apmērs nabadzīgajiem valsts iedzīvotājiem varētu būt mazāks nekā 2008 - 2009.gada krīzes laikā.

Pasaules Banka atzinīgi novērtēja Krievijas centrālas bankas un valdības reakciju uz ekonomiskajām problēmām, tai skaitā banku rekapitalizāciju un pāreju uz brīvi peldošu rubļa kursu.

Pasaules banka norāda, ka naftas cenu kritums un stingrākas Rietumvalstu sankcijas Krieviju jūtamāk sāka ietekmēt Krievijas ekonomiku tikai pērnā gada ceturtajā ceturksnī un tādēļ šo notikumu ekonomiskas sekas būs izteiktākas 2015. un 2016.gadā.

Ziņojumā prognozēts, ka Krievijas iekšzemes kopprodukts (IKP) 2015.gadā samazināsies par 3,8%, bet 2016.gadā - par 0,6%.

Banka uzsver, ka vidējā termiņā Krievijas ekonomikas augšupeju bremzēs investīciju trūkums un Rietumvalstu noteikto sankciju ietekme Krievijā būs jūtama vēl ilgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu