Viens no vadošajiem ASV demokrātu senatoriem apsūdzēts korupcijā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV varasiestādes trešdien korupcijā apsūdzējušas Senāta Ārlietu komitejas vadošo demokrātu Robertu Menendesu, kurš atbilstoši izmeklētāju versijai kukuļošanas shēmas ietvaros dāvanās un ziedojumos kampaņai pieņēmis teju miljonu dolāru.

Ņūdžersijas senators Menendess un Floridas oftalmologs Salomons Melgens, kurš mēģinājis piekukuļot senatoru, apsūdzēti sazvērestībā, kukuļošanā, krāpšanā un citos pārkāpumos, pavēstīja Tieslietu ministrija.

Menendess noliedza vainu nelikumībās un skaidroja, ka apsūdzības ir politiski motivētas. Viņš solīja cīnīties pret apsūdzībām, preses konferencē uzsverot, ka «šādi mana karjera nebeigsies».

Menendess septiņu gadu garumā no Melgena pieņēmis dāvanas, arī brīvdienu lidojumus privātā lidmašīnā uz Karību salām un Parīzi, kā arī ziedojumus kampaņai.

Apmaiņā Menendess izmantojis amata pilnvaras, lai noregulētu vairāku desmitu miljonu dolāru strīdus ar valdības pensionāru apdrošināšanas programmu, atbalstījis Melgena draudzeņu vīzu pieprasījumus un noregulējis saistībā ar kādu līgumu radušās domstarpības ar Dominikānas Republiku.

Menendess, kurš pats ir Kubas izcelsmes amerikānis, ir viens no skaļākajiem oponentiem pret ASV prezidenta Baraka Obamas centieniem normalizēt attiecības ar Kubu un panākt vienošanos par Irānas kodolprogrammu.

Nav skaidrs, vai apsūdzības ietekmēs viņa darbu Kongresā. Iepriekš saistībā ar federālo izmeklēšanu izskanējušās apsūdzības viņš noraidījis un uzsvēris, ka negrasās atkāpties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu